Bästa budgetval för matberedare?

obh-nordica-matberedareDet är inte lätt att hitta en riktigt bra matberedare under 1000 kr. Frågan är väl om det egentligen finns någon under som faktiskt kan kvalificera sig som riktigt bra överlag.

Jag har i alla fall spenderat lite mer än en timme på att undersöka vad tester sagt om olika matberedare och där KitchenAid verkar vara ett stabilt köp så är 4000 kr inte alls något som intresserar mig.

Philips har andra alternativ som både ligger lite över 1000 kr och en bättre modell (HR7778) som fått flera bra utmärkelser och bäst i test. Men den kostar också över 2000 kr så jag antar att man får vad man betalar för lite.

Men om man verkligen inte vill lägga mycket pengar, vilken matberedare ska man då välja? Finns där någon som man kan börja att använda och när den väl sviker en så kan man satsa på något finare?

Det jag kommit fram till är att OBH Nordicas modell 6798 är förmodligen den bästa matberedaren i budgetklassen. Den kostar ca 700 kr, där följer med flera tillbehör och den verkar göra jobbet.

Där är dock vissa nackdelar med den tycker jag men för det priset får man nog förbi se det. Den har lite liten volym så ska man förbereda mycket får man tömma av det man skivat upp i en annan behåller.

Men saker som att knivar och skär är i rostfritt stål och plast gör att man kommer kunna stoppa ner delarna i diskmaskinen. Så för mig lutar det helt klart mot en sådan som en första matberedare. Jag är så trött på att skiva och hacka och vill att matlagningen ska bli rolig även om det kräver lite förberedelser.

Källa: http://matberedare.net