Går det att låna lite pengar snabbt men billigt?

lana-pengar-billigt

Vilka möjligheter har man egentligen om man behöver få tag i pengar idag eller senast imorgon? Jag har funderat lite på det och i min bok finns där inte så många möjligheter för detta.

Ett sätt är att låna pengar av en vän, familjemedlem eller någon annan privatperson. Det kan mycket väl vara det billigaste alternativet, går väldigt fort men samtidigt krävs det kanske också en väldigt bra förklaring. Dessutom kan det nog i många fall vara jobbigt att behöva krypa till korset här vilket gör att andra alternativ kanske är bättre.

Att ta ett privatlån för en liten summa är väldigt omständligt och många långivare kräver t.ex. att du lånar minst 10 000 kr här. Det här helt enkelt inte värt mödan för något mindre. Det gör att man måste titta på s.k. mikrolån där t.ex. snabblån och smslån är de vanligaste.

Men smslånen har inte ett bra rykte för att vara billiga men de behöver heller inte vara speciellt dyra. Så det är ingen regel att dessa lån inte kan kvalificera sig som alternativ här.

Ett smart sätt för ta reda på om det är lämpligt att ta ett smslån är att hitta det billigaste smslånet och använda det som måttstock i scenariot. Det finns inte så många andra alternativ om man endast vill låna några tusenlappar och helt enkelt inte vill gå till någon man känner.

Både smslån och snabblån går väldigt snabbt att få ut och efter att ha jämfört och läst på så verkar det som att samma dag eller senast nästkommande vardag är standard. Vissa erbjuder även utbetalning på helger men då krävs det att man har rätt bank.

Efter att tittat på ett tiotal långivare så finns det ett par alternativ som sticker ut där den totala kostnaden inte blir allt för hög. Men som med alla andra mikrolån krävs det att man betalar i tid för annars sticker kostnaderna iväg rätt fort.