Investerat i en våningssäng med extra sovplats

VåningssängVi har ett litet gästrum på drygt 10 kvadratmeter som vi knappt använder och där har länge stått en enkelsäng på 80 cm om man skulle få besök som vill tillbringa natten. Det är faktiskt inget dumt alternativ som vi rekommenderar. Det är inte ovanligt att vi haft middagsbjudningar och då brukar vi erbjuda de som kör själv att stanna över vilket gör det lite enklare och trevligare om man vill bjuda på gott vin, någon öl och kanske något starkare.

Men vi har märkt att det hade varit bra med fler sovplatser här och samtidigt har vi känt att vårt vardagsrum med TV är väldigt nära matbordet så om man har barn över så brukar det bli lite stökigt runt bordet och i vardagsrummet. Därför har vi nu valt att investera i en våningssäng inne i gästrummet samtidigt som vi monterar upp en liten trevlig TV på väggen. Den nedre delen av våningssängen gör vi om till en soffa med hjälp av kuddar som givetvis kan bäddas om till en sovplats vid behov.

Vi gillar denna idén då det ger oss fler sovplatser till gäster, ett trevligare rum och en plats dit barnen kan gå när de har ätit klart och det blir lite mer separerat och bättre stämning.

Det fina med våningssängen är att den faktiskt har en utdragbar säng också. Så under den nedre sovplatsen så är där en stor låda med en madrass i som man kan rulla ut och på så sätt har du 3 sovplatser. Perfekt om man har en mindre familj över som vill sova över och våningssängen fungerar bra för två vuxna med.

Våningssängen var ju dock inte den billigaste och kostade närmare 10 000 kr som vi hittade genom våningssängar.nu. Men för en modell som ger oss så mycket så var det helt klart värt det. Vi har även funnit det smidigt med två TV-apparater även om vi tidigare envisats om att vi inte behövt men det händer faktiskt att man vill se på två olika kanaler samtidigt och kraven på kompromiss elimineras här nu.